مقررات پزشکی در زمان خرید بلیت هواپیما |
نکات بهداشتی هنگام سفر با هواپیما |
مقررات و توصیه های پزشکی سفر هوایی بانوان باردار |
میزان بار همراه مسافر |
مقوانین و مقررات گمركی كالای همراه مسافر |
محدودیتهای حمل اشیا در سفر با هواپیما |
نکات بهداشتی هنگام سفر با هواپیما
سفرهای هوایی با همه راحتی که به سفر شما می دهند، می توانند بسیار دردسرساز باشند! این سفرها شما را به دنیای میکروب ها می برند و بدون آنکه فکرش را بکنید، ساعت ها در معرض آلودگی قرار می دهند. شرکت های هواپیمایی طبق قوانین عمومی IATA موظف به رعایت نکات بهداشتی داخل کابین هواپیما هستند، اما به دلیل کثرت کار و کمبود وقت شاید به خوبی این کار انجام نشده باشد.
دستشویی هواپیما
آلوده ترین مکان در داخل کابین هواپیما سرویس بهداشتی آن است. در هر پرواز صدها نفر داخل یک فضای محدود قرار خواهند گرفت که مجبور هستند در مدت پرواز از دو یا سه دستشویی مشترک استفاده کنند که این مسئله باعث افزایش آلودگی خواهد بود. حالا فکر کنید که دو سه نفر از مسافران هواپیما هم مبتلا به بیماری های ویروسی مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی باشند.
فضای محدود دستشویی باعث می شود که فرد نتواند به خوبی دست های خود را با آب و صابون بشوید بنابراین انواع وسیله هایی که همگی مجبور هستیم به آنها داخل این فضای محدود دست بزنیم دارای آلودگی زیادی خواهند بود. استفاده از دستمال های مرطوب برای باز و بسته کردن درب سرویس های بهداشتی، ضدعفونی مرتب دست با اسپری های مخصوص و به خصوص قبل از خوردن غذا.
صندلی هواپیما
صندلی هواپیما در مقام دوم از نظر آلودگی و انتقال بیماری قرار دارد. ضدعفونی کردن این وسیله قبل از نشستن روی آن مهم ترین نکته رعایت بهداشت هنگام پرواز است که دو قسمت اصلی این صندلی یعنی دسته ها و سینی های مخصوص غذا موارد بسیار مهم هستند. بنابراین با استفاده از یک دستمال مرطوب خودتان این اقدام را انجام دهید.
جز در مواقع ضروری به کتابچه ها و وسایل داخل سبد جلوی صندلی خود دست نزنید. این وسایل هنگام هر پرواز بارها مورد استفاده دیگران قرار گرفته و شما از سلامتی آنها آگاه نیستید به همین دلیل می تواند با سطح بالایی از آلودگی همراه باشند و این آلودگی را به بدن شما انتقال دهند.خطر ابتلای مسافران به بیماری هایی که از طریق هوا منتقل می شوند در طول سفرهای هوایی بسیار بیشتر از شرایط عادی است. آنفلوآنزا و سرماخوردگی از شایع ترین این بیماری ها هستند که می توانند سفر شما را واقعا خراب کنند.
پتو و بالش هواپیما
رتبه سوم انتقال آلودگی به بالش و پتو داخل هواپیما اختصاص دارد. البته طبق قوانین جدید هواپیمایی این گونه وسایل باید صرفا به صورت یکبار مصرف در اختیار مسافران قرار گیرد اما برخی از این شرکت ها قادر به تامین هزینه های این کار نیستند و شاید در خوش بینانه ترین حالت، روزانه این تعویض را انجام دهند. بنابراین بیشترین مرکز تجمع ویروس خواهند بود. چون طی یک روز این هواپیما شاید صدها مسافر را جابه جا کرده باشد.بهترین روش استفاده از پتو و بالش یکبار مصرف و اختصاصی شماست که باید نمونه های سفری آنها را در کیف دستی تان حمل کنید.
مقررات پزشکی در زمان خرید بلیت هواپیما
در بعضی کشورها از مسافرینی که از نقاط معین دنیا وارد میشوند کارت مخصوص بهداشت و واکسیناسیون مطالبه میشود. قبل از تهیه مقدمات سفر و خرید بلیت بهتر است از مقررات کشور مقصد خود در این مورد مطلع شوید .مقررات یاد شده درباره دام ها، حیوانات زنده و گیاهان نیز مصداق دارد. در صورتیکه به هنگام مسافرت حیوان زنده و یا گل و گیاهی همراه شما باشد، کسب این اطلاعات بسیار ضروری و سودمند خواهد بود.
بیماران
مسافران بیماری که مشمول یکی از گروههای زیر میگردند، باید قبل از خرید بلیت فرم پزشکی خود را تکمیل و پس از تایید پزشک معالج به تایید پزشکی شرکت هواپیمایی مربوطه برسانند.
- بیماری های خونی
- بیماری های قلبی و عروق
- بیماران مبتلا به سکته قلبی تحت درمان
- بیماران تحت درمان بعد از عمل جراحی
- هر نوع شکستگی استخوان
- بیماریهای ریوی از قبیل آسم(تنگی نفس) و غیره
- بیماریهای عفونی مانند (سینوزیت حاد) و یا واگیردار (سرخک و غیره)
- بیماریهای اعصاب (مانند صرع)
- بیماریهای مغزی و پاراپلژی
- سوختگی و عفونت ناشی از آن
- بیمارانی که به تشخیص پزشک معالج احتیاج به اکسیژن مصنوعی و همراه (پرستار و پزشک) داشته باشند.
خانم های باردار:
مسافرتهای کوتاه مدت و داخلی برای خانمهای باردار تا 32 هفتگی به شرط ارایه گواهی پزشک و تعیین تاریخ تقریبی وضع حمل مجاز میباشد. در مسافرتهای طولانی و بینالمللی گواهی پزشک مربوط مبنی بر بدون اشکال بودن پرواز زنان باردار باید قبلاً به تایید قسمت پزشکی شرکت هواپیمایی مربوطه برسد.
مقررات و توصیه های پزشکی سفر هوایی بانوان باردار
بسیاری از بانوان در طول بارداری با هواپیما مسافرت نمی کنند، زیرا نگران هستند که برای جنین و یا خودشان مشکلی پیش آید. به طور کلی، مسافرت هوایی برای بانوانی که بارداری سالمی دارند، بی خطر می باشد. با این حال اگر باردار هستید، بهتر است قبل از مسافرت هوایی با پزشک خود مشورت کنید .
بانوانی که در طی بارداری، دچار بیماری خاصی هستند، مانند: کم خونی داسی شکل، اختلالات لخته شدن خون، دیابت و فشار خون بالا، و یا در معرض خطر زایمان زودرس هستند و یا دچار مشکل نارسایی جفت هستند، ممکن است مسافرت با هواپیما مشکلات آنها را بدتر کند .
اگر شما در معرض خطر زایمان زودرس باشید و یا بعد از هفته 36 بارداری باشید، ممکن است پزشک برای شما هر نوع سفر هوایی را ممنوع کند .
بهترین زمان برای سفر هوایی در بارداری
در اواسط بارداری و در هفته 14 تا 28 بارداری، بهترین زمان برای سفر هوایی می باشد. در این زمان خطر زایمان زودرس و سقط جنین کمتر است .
مسافرت با هواپیما در اوایل بارداری بی خطر است. با این حال در طول پرواز ممکن است حالت تهوع بارداری بدتر شود. بنابراین بهتر است چندین کیسه نایلونی همراه خود داشته باشید.
در سه ماهه دوم، تهوع بارداری از بین می رود و خطر سقط جنین و زایمان زودرس کمتر می شود .بیشتر زنان در این زمان تصمیم به سفر هوایی می گیرند، اما باید به گردش خونتان نیز توجه کنید .در بسیاری از بانوان، بارداری می تواند باعث مشکلات گردش خون گردد .هنگامیکه در هواپیما هستید، خطر ایجاد لخته خونی در رگ ها زیاد می شود .
بازرسی در فرودگاه و بارداری
یکی از نگرانی های بانوان باردار قبل از پرواز این است که آیا فلزهای بازرسی خطر دارد یا نه. این ماشین ها دارای اشعه X نیستند و هیچگونه خطری برای شما و یا جنینتان ندارند، پس با خیال راحت به سفر بروید .
توصیه های لازم هنگام پرواز با هواپیما
- برای جلوگیری از لخته شدن خون در هنگام پرواز لباس های گشاد و راحت به تن کنید پوشیدن جوراب های مخصوص واریس کمک می کند تا خون از سمت پاها به قلب و ریه ها انتقال یابد
- صندلی خود را با دقت انتخاب کنید باید صندلی فضای زیادی داشته باشد و راحت باشد بهتر است صندلی کنار راهرو را انتخاب کنید از نشستن بر روی صندلی کنار درب خروجی، خودداری کنید
- کمربند را در زیر شکم و بالای ران ها ببندید
- اگر امکان داشته باشد، گاهی از جای خود بلند شوید و کمی راه بروید اگر باید در جای خود بنشینید، قوزک پای خود را به جلو و عقب حرکت دهید هر نیم ساعت یک بار پاهای خود را خم کنید، قوزک پایتان را بچرخانید و انگشتان پاهایتان را تکان دهید
- مایعات زیادی بنوشید رطوبت کم داخل هواپیما باعث از دست دادن آب بدن شما می گردد
- کاهش فشار هوا در طی پرواز ممکن است باعث کاهش مقدار اکسیژن در خون شما گردد، اما اگر شما بارداری سالمی دارید، هیچ گونه مشکلی برای شما بوجود نخواهد آورد
به همین ترتیب در طول پرواز، در معرض امواج رادیویی در ارتفاعات بالا قرار می گیرید، ولی اگر شما باردار سالمی باشید، هیچ گونه مشکلی برای شما بوجود نخواهد آورد
میزان بار همراه مسافر
میزان بار مسافر در هر پرواز با توجه به مدت پرواز، داخلی و خارجی بودن آن و همچنین نوع خطوط هوایی متغیر است. میزان بار مجاز هر مسافر در بلیط او صریحاً در قسمت وزن بار (baggage weight) ذكر شده است . لازم به ذكر است وزن هر بسته یا چمدان شما نباید بیش از 30 كیلوگرم باشد. چرا كه بر اساس قوانین بینالمللی حمل بستههای بیش از این وزن برای سلامتی كارگران فرودگاهها مضر بوده و خطوط هوایی مجاز به پذیرش آنها نمیباشند . همچنین بستههای بزرگتر از حجم معمول بایستی در بخش بار غیر متعارف (oversize package) پذیرش شوند .
هر مسافر مجاز است فقط یك بسته یا چمدان با ابعاد حداكثر 70 در 50 سانتی متر و حداكثر به میزان 7 كیلوگرم كه داخل آن قابل رویت باشد، به داخل كابین هواپیما ببرد. محتویات مجاز داخل این بسته عبارتند از :
- كیف پول كه می تواند حاوی پول، كارت اعتباری و كارت های شناسایی باشد.
- مدارك لازم مسافرت مانند گذرنامه و بلیت
- داروهای ضروری و لازم جهت مصرف در طول پرواز، داروهای به صورت مایع مانند كیتهای دیابتی و انسولین با مجوز پزشك مسافر قابل حمل به داخل هواپیما هستند.
- عینك های طبی و آفتابی
- لنز چشم بدون بطری مایع
- غذای اطفال كه باید توسط والدین در محل های كنترل چشیده شود و هم چنین لوازم بهداشتی مورد نیاز ضروری مانند دستمال، حوله ، پنبه
- كلیه لوازم الكترونیكی مانند، دوربین، لپ تاپ، بازیهای كامپیوتری و... بدون ریموت كنترل
مسئولیت حمل و نقل داخلی و بینالمللی اشخاص و لوازم شخصی و یا کالا به استناد کنوانسیون 12 ورشو و پروتکل 28 سپتامبر 1955 لاهه و کنوانسیون 18 سپتامبر 1961 گوادالاخارا و پروتکل هشتم مارس 1971 گواتامالا به عهده شرکت هواپیمایی میباشد. بنابراین مسافرین هنگام تحویل بار به شرکت هواپیمایی در مبداء و دریافت آن در مقصد میبایست به نکات زیر توجه کافی داشته باشند :
- قبل از تحویل بار حتماً نسبت به شمارش چمدانها و بستههائی که قصد تحویل آنها را به شرکت هواپیمایی دارید اقدام نمائید. شایان ذکراست قراردادن برگهای شامل نام و نام خانوادگی، نشانی کامل، ایمیل، شماره تلفن، مبداء و مقصد به زبانهای فارسی و انگلیسی در داخل هریک از چمدانها، خالی از فایده نخواهد بود، چرا که در صورت مفقود شدن بار و بینتیجه ماندن اقدامات قانونی صورت گرفته در خصوص یافتن آن، این شانس وجود خواهد داشت که مقامات ذیصلاحی که بار مزبور رایافتهاند پس از باز کردن آن، که قطعاً پس از طی مراحل قانونی صورت خواهد گرفت، صاحب بار را شناسائی و بار را تحویل نمایند
- به یاد داشته باشید که به تعداد چمدانها و بستههائی که تحویل شرکت هواپیمایی دادهاید میبایست رسید (Tag) در اختیار شما قرار گرفته باشد
- رسیدهای تحویل بار را تا رسیدن به مقصد با دقت نگهداری نمائید
- هنگام رسیدن به فرودگاه مقصد بلافاصله پس از عبور از بخش کنترل گذرنامه، به بخش تحویل بار مراجعه و منتظر رسیدن بار خود باشید
- در صورت دریافت بار بلافاصله به بخش گمرک مراجعه و پس از طی مراحل گمرکی از فرودگاه خارج شوید اما در صورت نرسیدن بار نه تنها نباید به هیچ وجه محوطه تحویل بار را ترک نمائید، بلکه میبایست با مراجعه به بخش اشیاء گمشده (Lost & found) نسبت به تکمیل فرم مربوطه اقدام نموده و رسید دریافت دارید. پس از انجام این مراحل شما میتوانید به ترک فرودگاه و مراجعت به منزل اقدام نمائید. توجه داشته باشید که اگر بدون انجام مراحل فوق از محل تحویل بار خارج شوید هیچ مرجعی پاسخگوی شما نخواهد بود. بدیهی است در صورت انجام درست موارد فوق، شرکت هواپیمایی مربوطه موظف خواهد بود ظرف مهلت قانونی مقرر نسبت به یافتن و تحویل بار ویا پرداخت غرامت طبق مقررات اقدام نماید
- در صورتیکه بار شما پیدا نشود شرکت هواپیمایی مربوطه طبق قانون براساس وزن بار نسبت به پرداخت غرامت اقدام خواهد کرد. بنابراین ادعای شما مبنی بر وجود اشیاء گران قیمت در بار پذیرفته نخواهد بود، مگراینکه قبل از تحویل بار وجود چنین اشیائی، اظهار و توسط گمرک تایید شده باشد
بار در سفرهای زمینی
در سفرهای زمینی اغلب جابهجایی بار و چمدانهای مسافرین بر عهده خود ایشان میباشد. بنابراین بهتر است در این نوع سفرها بار و چمدانها، با كمترین حجم ممكن جمعآوری شوند. با این همه ذكر نكاتی برای حمل چمدانها در سفرهای زمینی خالی از فایده نیست
.
- در هنگام سفر با اتوبوس در هنگام تحویل بار به كمك راننده، شماره یا پلاك مربوط به بار خود را دریافت نمایید.
- از گذاشتن پول، اشیای قیمتی، مدارك و لوازم شكننده در بار خودداری نموده و آنها را حتیالامكان در كیف دستی یا جیب خود قرار دهید.
- حمل و نقل حیوانات با وسایل نقلیه عمومی به هر شكلی ممنوع میباشد لذا برای انتقال حیوانات مجاز، فقط بایستی از طریق باربری ها اقدام نمایید.
در سفر با قطار محدودیتی از لحاظ وزنی وجود ندارد. اما میزان بار مجاز مسافرین در قطار از لحاظ حجم بسیار محدود بوده و بسته به نوع بلیط آنها به اندازه یك تا دو چمدان 20 لیتری خواهد بود. لازم به ذكر است برای انتقال بارهای حجیم بایستی به قسمت توشه قطار كه معمولاً در ایستگاههای راهآهن قرار دارند مراجعه شود.
محدودیتهای حمل اشیا در سفر با هواپیما
به منظور رعایت اصول ایمنی و امنیتی، محدودیتهایی جهت حمل بعضی از اشیا توسط مسافران وجود دارد.
ورود اشیای زیر به هواپیما، هم در بخش بار و هم کابین ممنوع است
- انواع مواد آتش زا و منفجره
- انواع کپسول و اسپریهای شیمیایی تحت فشار مانند گاز اشک آور، بیهوش کننده، دفاع شخصی و گاز مایع
- انواع مواد اسیدی و خورنده مانند اسید، سرکه و...
همراه بردن وسایل زیر به داخل کابین هواپیما ممنوع است
- لوازم آرایشی و شخصی مانند:قوطی و بطری اسپری، انواع كرم، لوسیون، عطر، صابون مایع، لاك ناخن و لاك پاک کن، مرطوب كننده و روغن حمام، شامپو ، نرم کننده، خمیردندان، انواع ژل و اسپری حالت دهنده مو، موچین و وسایل فرم دهنده مژه
- حشره كش، داروهای ژلاتینی و مایع بدون نسخه مانند شربت سرفه
- انواع سلاحهای گرم و سرد شامل سلاحهای نظامی، شکاری ،ساچمه زن و پنجه بکس، انواع فشنگ جنگی، شکاری و ورزشی، انواع اسلحه های اسباب بازی که شبیه اسلحه واقعی باشند
- انواع اشیا و ابزار برنده مانند تیغ موکت بری، بطری، شیشه، چاقو،ریش تراش و تیغ، قیچی پلاستیكی یا فلزی، ناخن گیر، تیغ جراحی، در بطری بازكن،میل بافندگی و قلاب دوزی، اشیای مشابه
- انواع ابزار مانند پیچ گوشتی، آچار، چکش، سیم، طناب و...
قوانین و مقررات گمركی كالای همراه مسافر
مسافران خروجی
- مسافران خروجي اعم از اينكه ايراني باشند ياخارجي مي توانند علاوه بر وسايل سفر و لوازم شخصي، كالاهاي ايراني به هرميزان و كالاهاي غير ايراني تا سقف مقرر در آئين نامه مسافران ورودي را همراه ببرند مشروط بر آنكه هر دو گروه كالا جنبه تجاري پيدا نكند .
- اشياء عتيقه و كتب خطي ممنوع است .
- اتباع خارجی كه به طور رسمی در ایران كار یا به تحصیل اشتغال دارند در پایان كار یا تحصیل می توانند لوازم خود را در حد متعارف بدون مجوز یا كارت بازرگانی از كشور خارج كنند .
موارد زیر شامل محدودیت خروج از کشور تا سقف مقرر می باشند. لطفا جهت اطلاع از جزئیات به سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمایید.
خشكبار / فرش و گلیم/ ارز همراه مسافر / طلا و نقره /آثار هنری و اشیاء عتیقه/ سلاح و مهمات
مسافران ورودی
مسافران ايراني يا غير ايراني كه از خارج كشور يا از مناطق آزاد تجاري ، صنعتي به كشور وارد مي شوند، علاوه بر اسباب سفر و اشياي شخصي مستعمل همراه خود كه به شرط غيرتجاري بودن از پرداخت پايه حقوق ورودي معاف است، مي توانند در سال يك بار كالا به ارزش حداكثر (80) دلار با معافيت از پرداخت حقوق گمركي و سود بازرگاني به شرط غيرتجاري بودن و مازاد بر ارزش مذكور را با پرداخت حقوق گمركي و دو برابر سود بازرگاني وارد و ترخيص نمايند.
موارد زیر شامل محدودیت ورود به کشور تا سقف مقرر می باشند. لطفا جهت اطلاع از جزئیات به سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمایید.
ورود طلا، نقره و ارز/ ابزار آلات همراه كارگران / كالاهای همراه ایرانیان مقیم خارج
- ورود ارز به كشور به هر میزان آزاد است. مسافران ورودی باید ارز همراه خود را با تسلیم اظهارنامه ارزی به شعب بانك ملی مستقر در مبادی ورودی اظهار و گواهی دریافت كنند .
ورود زیور آلات همراه مسافر از قبیل گردنبند،دستبند،گوشواره، انگشتری، النگو، ساعت و غیره در حد متعارف و برای مصارف شخصی به صورت واحد مجاز بوده و ورود مازاد بر آن منوط به كسب اجازه قبلی از بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود
2015© تمامی حقوق این وب سایت برای شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ستاره پرواز
محفوظ می باشد.
طراحی و پیاده سازی توسط
پارس رادین تلکام